Wednesday, 30 April 2014

Bye bye Matrik




Assalammualaikum semua, hello-2 , hai-2 , wassapp wassappp semuaa . Alhamdulillah tamat sudah sesi saya di Matrikulasi selama satu tahun . Haissshhh , legaa laa sikit and now baru boleh bernafas . Agak lama haiyoo wa tak post dan tak change ape-2 pun kat wa punya blog ni yee . Tak terkira lamanya wehh . Maklum laa wa pun baru belajar merangkak dalam dunia blog ni . Ehemmm , anyway wa nak cerita yang atas tuh wa punya classmate . Btw wa amik kos Perakaunan dekat Matrikulasi Melaka. Mula-2 wa agak kejut jugak asal wa ley masuk matrik ni . Macam susah je kan . ? Dan sape-2 masuk Matrik confirm akan di pandang tinggi oleh orang kan ? Bagi wa tak , sama je wehh , kalau ikut kan wa punya result spm sikit je wehh , celah gigi je , maybe rezeki wa kan . Dan lagi pun wa tak dapat mane-2 uitm dan wa pun rase sedih jugak why wa tak dapat mane-2 u or poli kan . Maybe wa salah isi , main tibai je waktu isi . Hahaha , lupakan . Wa masuk Matrik ni banyak wa belajar macam-2 , erti kawan , cari kawan , menghadapi masalah dan kerja menimbun dan macam-2 . Tapi alhamdulillah wa seronok walaupun agak jugak susah dok matrik ni . Nak cerita pun agak panjang pasal wa kat matrik . cuma wa nak share , yang dekat mane-2 kita belajar semua sama , cuma kita je yang menentukann . ecehhh~~ . wa happy dengan dunia wa kat Matrik walaupun wa rase macam errrrr . Tapi alhamdulillah wa dah habiss . Dan berharap wa dapat lulus dengan cemerlang dalam PSPM II dan dapat PNGK yang bagus melayakkan wa untuk sambung degree . Aminnn .

#sebarang pertanyaan pasal Matrikulasi or pape just follow me at twitter @onlyymaya or Fb kita tauu or wechat id - Onlyymaya jugak . samapai sini jer wa ucap kan . Nanti usha-2 wa tegur erkk . Byeee , Salaammmmmmmmm :)

Friday, 1 February 2013

Birthday Present Idaman Aku

Sekarang dah masuk bulan baru . Haaa ? Bulan yang dinantikan aku . Bulan ni aku cukup umur 18 Tahun daa , Waaaa ? Dah tua laa aku kan kan ? Hopefully , this month , and this year everything can be okayy . Haa ,, Untung nye yang ada bf kan ? Confirm bf korang bagi present yang gempak gitu kan ? Haaa , but aku tetap happy even tak ada bf pun . Haa ? Sebab aku ada member bestie sampai mati aku iaitu miera and  ateen . Hope , sahabat aku tak lupa akan birthday aku nanti . Haha , memang sedih . Tahun lepas waktu sekolah gila laa , diorang celebrate birthday aku memang menajubkan . Aku gembira sangat .. Mungkin waktu tuh aku kan ada bf lagi , now dah 8 bulan i single . Haa ? malas nak ingat birthday last year , memang ar best tapi bila ingat balik gila menyakitkan . Past is past Najmiah Musa . Huhu ,,. Now aku gembira laa , lagi gembira even TAK COUPLE . Alaaaa , tapi nanti sape nak bagi aku hadiah ? ''Hehe nak hadiah , korang korang yang bace blog aku ni , aku nak hadiah !!'' . Haha , sengal la aku ni ada ke mintak ,orang hadiah . Hee~~  Aku nak share kat korang yang aku dah lame idamkan ........ HAAA ??? tengok gambar kat bawah niiii ....



Haaa ? Ni laa hadiah yang aku idamakan, hope oneday nanti ada orang bagi aku BEAR BESAU GEMOK ni . Hee~ Aminn .














Wednesday, 29 June 2011

* Baru dalam dunie blogger *

Hello kawan  ! . hee . hey ! aku nk bagi tau act aku baru jer dalam dunia blogger . huisshh , so aku arap korang bole lha tunjuk ajar kat aku bout blog nih . maklum lha aku nih sato hapah pon tak tau . act aku nak ucap tenkiu yg teramat dekat kawan aku iaitu miera . tenkiu kawan sebab dah buat blogger aku and buat macam sampai jadi macam nih . huhu  ~  tenkiu kawan  ~  and kepada semua nyer . kalo boley please lha ajar2 aku k bab blog niy eah . .  hope sangat  .  hee  .  ^___^   oke  .. peacee